Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Кадемлийско пръскало

Най-красивия водопад в Джендема
Най-красивия водопад в Джендема

Водопад Кадемлийското пръскало е едно от творенията на природата, пред които човешкият гений е безсилен. Бурна и шумяща кристалната вода се спуща от 72 метра височина и се влива в коритото на река Тъжа, откъдето бавно и спокойно поема своя път към долината на Тунджа.

Величественият водопад е разположен в масива Триглав в Централна Стара планина, в живописната местност Смесите, само на час от хижа Тъжа.

В района е твърде вероятно наблюдението на мечка, вълк, дива коза, скален орел, черен щъркел, голям ястреб, черен кълвач, ловен сокол и др.Любомир Белов
Намира се на час от хижа Тъжа

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Водопади - Кадемлийско пръскало - Балкан, Планини, информация, история, култура, забележителности в Балкан, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Балкан, снимки от Балкан, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Балкан, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.