Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Габровска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Дряновска екопътека

Панорама на Дряновския манастир
Панорама на Дряновския манастир

Стопанин:
ТД Бачо Киро - Дряново
тел.: 0676/ 2332
Времетраене: 4 часа

Изградена е по програмата "Български екопътеки" на Българската асоциация за селски и екотуризъм. Разположена е край Дряновския манастир, на 4 км. от град Дряново. Надморската височина варира между 270 и 510 м. Съчетава висока степен на туристическа атрактивност с качество на природната среда.

Екопътеката допринася за съхранение на природното богатство чрез използването и като нетрадиционна форма на туризъм. Кръговият маршрут дава възможност чрез дървени съоръжения и незначителни корекции на терена туристите да проникнат в досега недостъпни и непознати природни кътове. Визуалната информация е многопластова и включва флора, фауна и културно-исторически обекти.

Общото разнообразие от растения надхвърля 200 вида, сред които изключително редки и ценни за науката растения, включени в Червената книга на България и в Европейския списък на редките и застрашени от изчезване видове. Маршрутът на Дряновската екопътека е с времетраене около 4 часа. Предлагат се и допълнителни атракции чеверме и казан за варене на ракия.

Туристическо дружество Бачо Киро предоставя на желаещите туристи водачи за трасето на екопътеката.Николай Кънев <bacho_kiro2@abv.bg>

форум на пътешественика
3 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Екопътеки - Дряновска екопътека - Дряново, Габровска област, информация, история, култура, забележителности в Дряново, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Дряново, снимки от Дряново, туризъм в Габровска област, настаняване в хотели в Дряново, Габровска област; частни квартири в Габровска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.