Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Язовир Голям Беглик

Язовир Голям Беглик е разположен в централните части на величествените Родопи. Заедно с язовирите Батак, Беглика и Широка поляна се оформят като основни туристически локализации в Баташкия микрорайон, разположени в посока от север на юг и с растяща надморска височина.

На територията на микрорайона, на района на язовир Голям Беглик има значително видово разнообразие на дивеч. Срещат се представители на едри бозайници (мечки, елени, лисици, вълци, глигани), дребни бозайници (зайци, таралежи, катерица) и множество диви патици и гъски около водните му площи.

Налице са всички условия за развитие на ловния туризъм, който има добри традиции в района. Ако желаете да си направите един приказен маршрут, то той трябва да започва от могъщата каменна гръд на Триградските скали, да минава през величествената мекота на релефа при село Гела и завършва при райската тишина на язовир Голям Беглик.Бойко Биров
Язовир Голям Беглик

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Язовири - Язовир Голям Беглик - Гела, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Гела, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Гела, снимки от Гела, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Гела, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.