Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Габровска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Ловен туризъм

"Приятели ловци, елате да ловувате в България!
Тя е раят на земята за ловците!"
Д-р Франсис Боало

Географското разположение, релефът, климатът, почвеното плодородие, водните ресурси и другите природни условия способстват за развитието на всички видове дивеч от Европейско-сибирската и Средиземноморската зоогеографски области на територията на Република България. Тези предпоставки обуславят наличието на изключително богато и разнообразно флористично и фаунистично богатство, на запазена дива природа и впечатляващи с красотата и силата си дивечови популации.

Дивечовото богатство на България е представено от 17 000 благородни елена, 3 700 елена лопатари, 64 000 сърни, 1 600 диви кози, 46 400 диви свине, 800 мечки, 1 200 глухара, зайци, яребици, фазани.

Приоритетна дейност на ловното и рибното стопанство е развитието на международния ловен туризъм. Той осигурява не само валутни приходи за развитието на ловното ни стопанство, но предоставя и неповторими преживявания на нашите гости. Те стават истински приятели на уникалната ни природа. Този вид туризъм позволи България да се утвърди като първокласна ловна страна. У нас ежегодно ловуват над 1 600 ловци, голяма част от тях, традиционни посетители на нашата страна, срещу ловен билет за срок от един месец, издаден от Национално управление по горите, съгласно изискванията, регламентирани в Закона за лова и опазване на дивеча.

Специализираната съвременна база, притежание на държавните дивечовъдни станции, гарантира провеждането на успешен ловен туризъм, прекрасни ловни трофеи и незабравими спомени. Най-добра оценка и вярна атестация за това са изказаните впечатления и добитите трофеи от ловци и ловни партньори, традиционни посетители на страната ни.Станачко Иванчев
В България има около 800 кафеви мечки

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Лов - Ловен туризъм - Боазът, Габровска област, информация, история, култура, забележителности в Боазът, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Боазът, снимки от Боазът, туризъм в Габровска област, настаняване в хотели в Боазът, Габровска област; частни квартири в Габровска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.