Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Варненска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Хремав дракон бди над Варна

Гостите купонясват на 23 водни пързалки
Гостите купонясват на 23 водни пързалки

Чужденците предпочитат аквапарка в Златни пясъци, тъй като неговият вход е най-нисък в сравнение с останалите атракциони в Европа

Намокри се >>>

Огромен зелен дракон посреща гостите на аквапарка в Златни пясъци. Опашката на милостивия звяр се простира върху няколко басейна. Главата на чудовището обаче е голямата атракция в Акваполиса. Зейналите ноздри на змея вместо огън бълват струи вода. Стотиците хлапета, които ежедневно посещават комплекса, без капка страх се спускат по езика на дракона и падат в топлите басейни, изскачайки от устата на злодея.

Това е една от 23-те водни атракции в специалната зона, която се намира на 18 км северно от Варна. 40-декаровият комплекс отваря врати в 10 ч. Руини и скали в мавритански стил посрещат жадните за слънце нашенци и чужденци. Германци трудно стъпват там, но руснаци, сърби, македонци и филипинци се впускат в лудории по водните пързалки и така вдигат адреналина си.

Над 30 спасители бдят зорко за безопасността на палавите гости в Акваполиса. Голяма част от посетителите се втурват от вратата на парка към "черната дупка". Това е очукан закрит тунел с водна пързалка. Докато гостите се пързалят по него, лазерни светкавици проблясват в мрака. Цели семейства пък се пускат по 4-пистовата вълнообразна пързалка.

Най-проблемни обаче се оказали руснаците, тъй като настоявали децата им да се пързалят по атракционите за големи. Част от съоръженията са забранени за малчугани, които са по-ниски от 1,20 м. Детето е богатир, така че няма проблем, твърдели руснаците. Спасителите обаче са категорични, че не правят компромиси с правилата за безопасност, защото има вариант в екстремните зони хората да получат временна загуба на ориентация.

По част от атракционите гостите летят със 75 км/ч. По тази причина в Акваполиса не е изграден и басейн с изкуствени вълни. Според статистиката на аквапарковете в света най-много контузии стават именно на това съоръжение.

Акваполисът в Златни пясъци е създаден по подобие на този в Майорка. Комплексът на Варна има елементи и от водните съоръжения в Европа, Азия и Дубай. Водата тук минава във всеки момент през 10 нива на филтрация. Така хората могат да се къпят в басейните съвсем спокойно, твърдят от комплекса.

Докато хлапетата залисани разглеждат специалния кът с два живи пеликана, техните родители отпиват от модерни за сезона коктейли, стъпили във водния бар. Най-любимото лятно питие обаче и за българи, и за чужденци си остава бирата. Със задължителните пържени картофки. За изтощените от атракционите хлапета в аквапарка се предлагат бургери, пици и над 10 вида сандвичи в ресторантите. Народът влиза в Акваполиса със сини и червени електронни гривни, които наподобяват часовници. Червените са за малчуганите. И така спасителите по-лесно се ориентират докъде да ги допускат. Гостите могат да оставят за съхранение в специални сейфове бижута и оръжие.

Аквапаркът затваря в 19 ч.Зорница Живкова

форум на пътешественика
4 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Развлекателни - Хремав дракон бди над Варна - Златни пясъци, Варненска област, информация, история, култура, забележителности в Златни пясъци, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Златни пясъци, снимки от Златни пясъци, туризъм в Варненска област, настаняване в хотели в Златни пясъци, Варненска област; частни квартири в Варненска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.