Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пазарджишка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Плаж в планината

Курортът е известен със своите минерални бани, открити басейни и лековита вода. Освен Централния плаж легендарна атракция е езерото Клептуза в кв. Чепино. Водните колела са предпочитано развлечение за влюбените и най-вече за децата. В околните ресторантчета предлагат прясна балканска пъстърва от близките развъдници.

Все пак, ако човек разполага с повече пари, може да се приюти в хотелите Камена, Велина, Маркита и Двореца, където също има минерални басейни. Във Велинград децата могат да се радват на водните пързалки, надуваемите лодки и многобройните места с катерушки. Малко по на юг, покрай Юндола, пътят отвежда до Белово. Там е един от най-старите и известни от десетилетия минерални плажове. Сега той е реконструиран, а нощувката не е проблем заради мотел Топлата вода.

Ако човек не може да отдели цял ден, може да отдъхне за няколко часа в един от новите открити басейни близо до Пазарджик. Комплексът Вионас до река Тополница предлага открит бар, барбекю, зелени площи с миниатюрни детски басейнчета.

На десетина километра от града, в самата гора над село Дебращица, е и летният плаж Ливадите. Хората го предпочитат, защото въздухът е разкошен, има мокър бар, стаи за почивка и разбира се, ресторант и водна пързалка. За разлика от морето тук цените за вход се достъпни за всеки.Борислав Петров

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Развлекателни - Плаж в планината - Велинград, Пазарджишка област, информация, история, култура, забележителности в Велинград, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Велинград, снимки от Велинград, туризъм в Пазарджишка област, настаняване в хотели в Велинград, Пазарджишка област; частни квартири в Пазарджишка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.