Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Варненска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Варна

п.к. 9000 тел.код 052

Етнографски музей

Етнографският музей е открит на 27 юли 1974 година. Музеят е разположен във възрожденска къща от типа “Симетрични къщи”, която е построена около 1860 година.

В Етнографският музей е подредена постоянна експозиция на предмети на труда от основните поминъци на населението и предмети от бита, които дават представа за демографския облик на Варненския край. В музея са представени и обредни облекла от различните обичаи и украшения, съхранили духа на варненци от края на XIX и началото на XX век.

Всяка година на 27 юли Етнографският музей отваря безплатно вратите си от 10 до 17 часа и за гостите и за жителите на Варна.Юрий Георгиев

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Музеи - Етнографски музей - Варна, Варненска област, информация, история, култура, забележителности в Варна, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Варна, снимки от Варна, туризъм в Варненска област, настаняване в хотели в Варна, Варненска област; частни квартири в Варненска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.