Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Старозагорска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Богородична стъпка

Мегалитен сюрприз за уикенда

Надявам се с тази информация да създам позитивни емоции на някои хора. В (неделя), 18 юли 2004, с приятели бяхме на разходка край Старозагорски минерални бани. Това е курортен център на 15-тина километра от Стара Загора, разположен в Средна гора. Бяхме поблазнени от идеята да оставим някъде зад гърба си неразрешените си проблеми...

Мястото, което посетихме, е на около километър север-северозапад от селото и е известно с т.н. Богородична стъпка - голяма камененна скала с вдлъбнатина в нея, с формата на стъпка от човешки крак. Интересното за мен обаче се оказа в съседство - нещо като каменен саркофаг. Изпращам снимка на това ръкотворно човешко дело с надеждата, че някой би могъл да внесе известна яснота какво е представлява.

Според тукашните легенди, на това място са пренощували монасите, които са пренасяли мощите на св. Иван Рилски. Твърди се, че мястото е силно енергийно заредено...Дарина Сарафска, снимки автора
Дарина е само "мерна единица" за преценка на размерите, които има мегалитът Непонятният за Дарина и дето й каменен саркофаг. Те са озадачените туристи, които очакват някой да удовлетвори любопитството им.

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Археологически - Богородична стъпка - Старозагорски бани, Старозагорска област, информация, история, култура, забележителности в Старозагорски бани, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Старозагорски бани, снимки от Старозагорски бани, туризъм в Старозагорска област, настаняване в хотели в Старозагорски бани, Старозагорска област; частни квартири в Старозагорска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.