Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Познавателен маршрут “Видимското пръскало”

Познавателен маршрут “Видимското пръскало” е част от туристическите атракции на Национален парк “Централен Балкан” – вторият по големина в страната ни, опазващ изключителни и представителни горски и тревни екосистеми, запомнящи се пейзажи, невероятно богатство от видове!

Маршрутът е създаден от Дирекцията на Парка, чрез обществена поръчка, финансирана от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната страна (ПУДООС).

Пътешествието ще ви разкрие удивителната история на живата планина и нейните хора, ще чуете песента на водата, ще видите уникални растения и животни и ще се потопите в техния свят.

Пункт 1 – В началото ще научите повече за разнообразието на живота, мисията на “Централен Балкан” и историята на Априлци.

Пункт 2 – В “Зелената класна стая” ще се срещнете с растенията – полезни и просто красиви, с горските животни – с лапи, нокти, пернати и опашати, а ще има и интересни игри...

Пункт 3 – На входа на резерват “Северен Джендем” ще се запознаете с пасищата и странните обитатели на “Централен Балкан”, ще научите приказката на водата от “буков корен”...

Пункт 4 – Последното място предлага неповторима гледка към едно от чудесата на Парка – Видимското пръскало. Не я пропускайте!Дончо Пачников
Подножието на Видимското пръскало

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България През уикенда - Познавателен маршрут “Видимското пръскало” - Априлци, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Априлци, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Априлци, снимки от Априлци, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Априлци, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.