Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пловдивска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Баня – Хисар – Старосел – Пловдив

Град Баня се намира на 12 км южно от Карлово по пътя за Пловдив. Прочутото с минералните си извори селище е повече известно като Карловски минерални бани. Тук съществуват чудесни възможности за целогодишно комплексно балнео и климатолечение на ставни, неврологични, гинекологични заболявания и за профилактика. От 1968 година Баня е обявена за национален курорт. Тук се намира вилата на цар Борис III, разположена сред двор с богата растителност, наричана от местните жители “Двореца”. Плажове, басейни, спортни комплекси създават условия за летуване и туризъм. Любителите на български вина могат да дегустират продуктите на прочутата винарска изба “Розова долина”.

На 15 км югозападно от Баня се намира град Хисар, известен също с минералните си извори и археологическите забележителности. От тук любителите на древната история и археологията могат да продължат към село Старосел, за да посетят новооткритите тракийски светилища и некрополи.

На 47 км на юг от Баня е най-големият град на Южна България Пловдив. Със своето разположение близо до Стара планина и Средна гора и мекия си климат Карлово и районът са обект на любителите на планинския и екологичен туризъм.Мария Александрова

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Авто - Баня – Хисар – Старосел – Пловдив - Карлово, Пловдивска област, информация, история, култура, забележителности в Карлово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Карлово, снимки от Карлово, туризъм в Пловдивска област, настаняване в хотели в Карлово, Пловдивска област; частни квартири в Пловдивска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.