Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Разградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Саркофагът от Абритус


В източния некропол на древноримския град Абритус край Разград археолози се натъкнаха на каменен римски саркофаг от II век. В саркофага са открита скелети от първично и вторично погребение.

Късноантичният град Абритус е един от най-добре проучените, благоустроени и експонирани антични градове в страната. За да се превърне в привлекателна атракция за туристите, резерватът вече е напълно обновен и реставриран. Лапидариумът е най-голямата открита експозиция в България на каменна пластика. Уникална е и възстановената перистилна сграда с колонада, наречена вила Урбана.Александър Монев

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Археологически - Саркофагът от Абритус - Разград, Разградска област, информация, история, култура, забележителности в Разград, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Разград, снимки от Разград, туризъм в Разградска област, настаняване в хотели в Разград, Разградска област; частни квартири в Разградска област.
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.