Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер България Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Заведения по програма НОИ

Балнео хотел Люляци
Балнео хотел Люляци

Минералните води и медицинските процедури са ефикасно съчетани в центровете за рехабилитация и възстановяване


Лекарите препоръчват в Банкя да се лекуват хора със сърдечносъдови заболявания, недостатъчност на кръвообращението, исхемична болест, след инфаркт на миокарда. В Банкя се предлагат процедури за лечение на неврози, парези, неврастения.

В град Баня, Карловско, водата се препоръчва за процедури след навяхване, първични и вторични остеопорози, костни и хрущялни заболявания, болести, свързани с периферната нервна система - радикулити. В тази балнеолечебна база се насочват хора, възстановяващи се след мозъчен инсулт.

В Хисар се лекуват урологични и нефрологични заболявания, остеопорози, стомашно-чревни и жлъчни заболявания, захарен диабет.

В Костенец се насочват пациенти със заболявания на опорно-двигателния апарат, дископатии, дискови хернии, заболявания на дихателната система.

Лечението в Бургаски минерални бани е за хора със заболявания на периферната нервна система, опорно-двигателния апарат, централната нервна система, невралгии.

Възстановяването в Сливенските минерални бани е за хора с проблеми в опорно-двигателния апарат, нервната система, храносмилателни разстройства.

Във Велинград правят процедури срещу затлъстяване, за възстановяване на опорно-двигателния апарат, лекуват се заболявания на гръбначния стълб, неврози, бъбречно-урологични болести, ставни заболявания.

Във Вършец се насочват болни с проблеми в опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, болест на Бехтерев.

В Габрово се прилагат процедури за лечение на бронхиална астма, силикоза, ларингити, проблеми с дихателния апарат.

В Павел баня се правят възстановяващи процедури след счупване на крайници, след сваляне на гипс, лекуват се контузии, изкълчване. Прилага се възстановяващ режим след операции на ставите, лекува се радикулит, плексит.

Старозагорските минерални бани са подходящи за лечение на болести, свързани с опорно-двигателната система, невралгии, неврити, хипертонична болест.

В Стрелча лекуват гинекологични и бъбречни заболявания.

Хасковските минерални бани се препоръчват за заболявания на вени и артроза на ставите.

В Момин проход се лекуват синузити, бронхити, астма, множествени счупвания, кожни заболявания.

Наречен е известен като курорт на нервноболните, страдащи от депресивни разстройства, неврози, различни форми на мигрена. Лекуват се и заболявания, свързани с обмяната на веществата.

В Сапарева баня се правят процедури за артрити, радикулити, ставни и мускулни заболявания.Надя Александрова

форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Курорти - Заведения по програма НОИ - информация, история, култура, забележителности в , балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в , снимки от , туризъм в България, настаняване в хотели в , България; частни квартири в България.
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.