Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер София град Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

София

п.к. 1000 тел.код 02

Комплекс Библиотеката

Снимка - Интернет
Снимка - Интернет

Комплекс Библиотеката събира на едно място японски ресторант, бар с музика и танци и още един, по-малък клуб с камерна програма.

Японският ресторант е старият суши бар с почти непроменено меню и интериор. Тук наистина можете да получите представа за традиционната източна храна в нейните най-миниатюрни и изискани варианти - хапки нигири, малки и по-големи рулца от морски дарове, водорасли и ориз. Интересни са салатите.

Опитайте например кайсо от зелени и цветни водорасли или японската морска салата от зеленчуци, сепия, октопод и кралски скариди. От основните ястия не пропускайте микс темпура - сепия, скариди, сьомга и зеленчуци в специална шуплеста панировка. Можете да поръчате и цяла риба - ципурата например е сготвена с меден сос, чесън и джинджър, а морският език се поднася с бобени кълнове, тофу, подправките хондаси и мирин. Сред десертите е забележителен сладоледът темпура - паниран.

След леката и здравословна храна идва ред на песните и танците. Голямата зала на пиЯно бара е предназначена точно за това. След изпълнения на няколко непознати и талантливи момчета и момичета започва волната програма, в която могат да се включат и клиенти. Особено тези, насядали по специалните места около рояла. За доброто настроение ще се погрижат и хората зад бара с някои сравнително редки напитки като старо уиски Lagavulin и Tamdhu и 12-годишен Chivas Srtathisla. Освен високите столчета около бара, тапицирани в червен лак, има и мека мебел, разположена в така нареченото ВИП сепаре.

Накрая се отбийте в най-специалното място - бара “Зад вратата”. Зад тежката, масивна врата на бившия ВИП клуб “Опиум лънч” сега има камерна зала със специална музикална програма, в която няколко момичета едновременно сервират питиета, пеят и танцуват с посетителите. Най-интимното място в "Зад вратата" е сепаре, което напълно се затваря със завеса. Суши можете да поръчате и тук, без да пропуснете изпълненията на живо.Боряна Димитрова

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Клубове - Комплекс Библиотеката - София, София град, информация, история, култура, забележителности в София, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в София, снимки от София, туризъм в София град, настаняване в хотели в София, София град; частни квартири в София град.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.