Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Хасковска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Читалище Заря

Читалището е уникална българска институция, която възниква през Възраждането. Създаденото през 1858 г. (четвъртото в страната) читалище Заря първоначално се помещава в една от класните стаи в основното училище в църквата.

Приносът на читалището за издигане на просветното дело на по-високо равнище се изразява в редица дейности. То организира учителски събори, неделно училише за ограмотяване. Това единодействие между читалище и училище се обуславя от тяхната обща цел. Читалището и неговите членове живо участват в живота на училището, а от своя страна учителите и учениците са в основата на читалищните прояви. Дейността му е възможна благодарение на доброволната материална подкрепа от страна на неговите дейци.

Настоящата сграда датира от 1960 г. В момента читалището организира курсове по езици, по танци, за свирене на музикални инструменти. То разполага с голяма и малка сцена.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Читалища - Читалище Заря - Хасково, Хасковска област, информация, история, култура, забележителности в Хасково, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Хасково, снимки от Хасково, туризъм в Хасковска област, настаняване в хотели в Хасково, Хасковска област; частни квартири в Хасковска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.