Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Силистар

Недокосната от времето, в най-южната точка на България, на около три километра от село Синеморец, в посока Резово, се намира местност Силистар. Районът е част от крайбрежните екосистеми на миграционния път на птиците Via Pontika.

Заливът при Силистар е заобиколен от живописен бряг - скалисти била и склонове, покрити с вековни гори от благун и цер. Тук човек може да се докосне до живата природа и да усети целувката на тайнствената Странджа планина и морето.

Плажът Силистар е мястото, където едноименната река се влива в морето. Местността е уникална и с това, че е обитавана от повече от 550 вида растения, над 30 вида сладководни и проходни риби, 40 вида бозайници и около 200 вида птици.

През 1992 г., с цел да бъдат запазени биологичните видове, които се срещат тук, със заповед на Министерството на околната среда Силистар е обявен за защитена местност.Димо Казаков
Изглед от плажа Силистар

форум на пътешественика
7 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Защитени местности - Силистар - Синеморец, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Синеморец, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Синеморец, снимки от Синеморец, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Синеморец, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.