Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Наследена традиция


Старите занаяти в Черни Осъм, предавани по традиция от баща на син и от майка на дъщеря, са живи и днес, а това, което ще видите показно в Етнографския музей на открито “Етъра” край Габрово, тук е начин на живот и поминък за почти всяка къща.

Чарът на Черни Осъм са множеството малки занаятчийски работилнички, пръснати из цялото село. Където и да влезете ще видите как сръчните ръце на старите майстори и техните наследници продължават да създават красота от дървото и вълната, превръщайки ги в оригинални гаванки, чутурки, захлупци, свещници, лъжици, хурки, китеници, черги, възглавници и торбички...

А барата (валявица) на семейство Хасъмски, която все още се задвижва с водна сила, продължава да баросва китеници като едно време.Марин Сираков, снимка автора

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Наследена традиция - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.