Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Иконопис и дърворезба

Ателието по иконопис, живопис и дърворезба на Иван Мутафов е на 10 мин. пеша южно от центъра на селото.

Иван Мутафов е кореняк черноосъмец, завършил факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет, специалност “Приложни изкуства”. Бившият преподавател в Средното художествено училище за приложни изкуства в Троян, понастоящем съвместява преподавателската работа в Националното училище за планински водачи в Черни Осъм с професията художник на свободна практика. Твори в областта на живописта (иконография, пейзажи, портрети) и приложните изкуства (дърворезба), като една от любимите теми в неговото творчество е Национален парк “Централен Балкан” и Черни Осъм. Има 7 самостоятелни изложби и множество участия в общи национални изложби, в т.ч. в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак. Негови картини се намират в различни колекции в Европа, Азия, Америка и Австралия. Работи в малко уютно ателие в най-старата възрожденска къща в селото.

Дъщеря му Мариела Мутафова владее отлично английски и испански език (езикова гимназия).

Посещение в ателието на художника с възможност за демонстрация на различни видове техники (сух пастел, масло, темпера), в т.ч. специфичния възрожденски стил на изографисване по старинна българска технология. На преференциални цени можете да закупите картини с автограф. Ако желаете да участвате в хоби-курсове по иконопис и дърворезба е нужна 10 дни предварителна заявка. За посещение се обадете 2 дни предварително.

тел.: 06962/ 204
Велико Търново - 062/ 80 913форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Иконопис и дърворезба - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.