Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Рисувана керамика

Ателието на Иванка Милешка по живопис и рисувана керамика се намира на 5 мин. пеша южно от центъра на селото.

Иванка Нешкова-Милешка е талантлива самоука художничка, за която рисуването е сериозно хоби занимание. Твори в областта на живописта със силно застъпване на традиционните Възрожденски мотиви и природата на Национален парк “Централен Балкан”, като се занимава и с рисувана керамика. Нейни произведения могат да се видят в местната художествена галерия и Националния панаир-изложба на народните художествени занаяти в Орешак. Ателието се намира в къщата на баща й Дочо Нешков, където всяко ъгълче пази духа и любовта към Балкана и традициите на Черни Осъм.

Посещение в ателието на художничката, с възможност за закупуване на авторски картини и уникати от рисувана керамика, става с 2 дни предварителна заявка. Изработват се картини по поръчка.

тел.: 06962/ 499
Троян: 0670/ 23 988
GSM: 0888 668 226форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Рисувана керамика - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.