Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Рисувана керамика

Ателието на Иванка Милешка по живопис и рисувана керамика се намира на 5 мин. пеша южно от центъра на селото.

Иванка Нешкова-Милешка е талантлива самоука художничка, за която рисуването е сериозно хоби занимание. Твори в областта на живописта със силно застъпване на традиционните Възрожденски мотиви и природата на Национален парк “Централен Балкан”, като се занимава и с рисувана керамика. Нейни произведения могат да се видят в местната художествена галерия и Националния панаир-изложба на народните художествени занаяти в Орешак. Ателието се намира в къщата на баща й Дочо Нешков, където всяко ъгълче пази духа и любовта към Балкана и традициите на Черни Осъм.

Посещение в ателието на художничката, с възможност за закупуване на авторски картини и уникати от рисувана керамика, става с 2 дни предварителна заявка. Изработват се картини по поръчка.

тел.: 06962/ 499
Троян: 0670/ 23 988
GSM: 0888 668 226форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Рисувана керамика - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.