Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Дървоструговане от Минко Салапантов

Занаятчийската работилница на Минко Салапантов се намира на 5 мин. пеша, южно от центъра на селото.

Минко Салапантов е един от старите майстори в Черни Осъм, продължаващи традицията в изработването на характерни за българския бит произведения на народното изкуство (хаванчета, чутурки, захлупци), детски играчки и сувенири (кречетала, пумпали), чрез дървоструговане. Рработи предимно с бук и череша. Участник в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак.

Посещенията в работилницата на майстора, с възможност за демонстрация на традиционни занаяти, са целогодишно с 2 дни предварителна заявка.

тел.: 06962/ 431форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Дървоструговане от Минко Салапантов - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.