Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Дървоструговане от Калчо Дюлгеров

Дърводелската работилничка се намира на 5 мин. пеша западно от центъра на селото.

От 1994 г. Калчо Дюлгеров се занимава сериозно със своето хоби, продължавайки традицията в изработването на характерни за българския бит произведения на народното изкуство (хаванчета, чутурки, захлупци, талерки, точилки, вретена), чрез дървоструговане. Работи предимно с бук и череша. Участва в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак.

Майсторът е бивш мениджър от туристическия бранш, с богат опит в посрещането и обслужването на туристи.

Посещението в работилницата на майстора, с възможност за демонстрация на традиционни занаяти е с 1 ден предварителна заявка. Като туристическа атракция може да участвате в хоби курс. Необходимо е само да направите заявка 10 дни предварително.

тел.: 06962/ 536форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Дървоструговане от Калчо Дюлгеров - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.