Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Дървоструговане от Христо Велешки

Занаятчийската работилница е на 5 мин. пеша северно от центъра на селото.

Атанас и Христо Велешки са баща и син, потомци на стара занаятчийска фамилия от Черни Осъм и се занимават с изработване на различни традиционни за българския бит произведения на народното изкуство (лъжици, гаванки, тарелки, чутурки, чукове) чрез дървоструговане. Използват предимно орех, череша и бук. Участват в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак.

Посещението в работилницата на двамата майстори, с възможност за демонстрация на традиционни занаяти, е с 1 ден предварителна заявка.

тел.: 06962/ 585форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Дървоструговане от Христо Велешки - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.