Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Дървоструговане от Марин Радков

Дърводелската работилница е на 20 мин. пеша южно от центъра на селото, в махала Влашка.

Марин Радков е един от най-старите майстори в Троянско, който продължава да се занимава с изработване на различни традиционни за българския бит произведения на народното изкуство чрез дървоструговане. Най-голяма известност са му донесли разноцветно декорираните хурки, представляващи и оригинален сувенир за спомен. Участник в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак.

Въпреки преклонната си възраст, бай Марин все още е един от най-добрите изпълнители на изворен фолклор в района.

Посещението в работилницата на майстора, с възможност за демонстрация на традиционни занаяти, е с 1 ден предварителна заявка.

тел.: 06962/ 668форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Дървоструговане от Марин Радков - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.