Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Коларо-железарство

Коларо-железарската работилница е на 40 мин. пеша южно от центъра на селото, в махала Стойновското.

Петко Маринов е единственият в троянско и един от най-добрите в България потомствени майстори коларо-железари. Той се е специализирал в ръчното изработване на писани каруци и нетрадиционни мебели-уникати с елементи от тях (маси, столове, полюлеи), използвани за туристически цели, градинска и битова декорация при обзавеждането на заведения, като се занимава и с ковано желязо. При интерес може да произвежда и малки каруци-сувенири. Традиционен участник в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак.

Посещението в работилницата на майстора, с възможност за демонстрация на традиционни занаяти, е с 2 дни предварителна заявка. За участие в хоби-курс, като туристическа атракция, е нуобходимо да направите заявка 20 дни предварително.

тел.: 06962/ 200, 353
GSM: 0888 735 983форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Коларо-железарство - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.