Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Художествен текстил

Ателието за традиционен художествен текстил е в центъра на селото.

Снежана Салапантова е потомствена тъкачка с над 30-годишен опит, член на Задругата на майсторите на народни художествени занаяти и традиционен участник в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак. Тя се занимава с ръчна изработка на различни битови тъкани и художествени уникати – китеници и черги, възглавници, торбички, покривки, декоративни пана, оригинални фолклорни тъкани и дрехи (бутикови елечета), ползвайки изключително естествени материали (вълна и памук) и прилагайки еко-багрене на природна основа (листа, корени, плодове, кора на различни растения). Дъщеря й Цветелина владее добре английски език.

Посещенията в домашната работилница на майсторката, с демонстрация на различни техники върху хоризонтален стан и почерпка с черноосъмски домашни специалитети са с 5 дни предварителна заявка. Предоставена е възможност за закупуване на оригинален художествен текстил на преференциални цени, изработване на уникати и сувенири от текстил по поръчка.

Организира се 5-дневен хоби-курс по традиционен художествен текстил, с демонстриране на пълния производствен цикъл (подготовка на материала, предене, боядисване, подготовка на основата върху стана, вкатаване, тъкане), с 30 дни предварителна заявка.

тел.: 06962/ 287форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Художествен текстил - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.