Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

Черни Осъм

п.к. 5620 тел.код 06962

Тъкачество

Занаятчийската работилница е на 10 мин. пеша южно от центъра на селото.

Лалка Сиракова е една от най-добрите в Черни Осъм наследствени тъкачки, член на Задругата на майсторите на народни художествени занаяти и традиционен участник в ежегодните изложби-базари на народните художествени занаяти в Орешак. Специализирала се е в ръчното изработване на традиционни тъкани, предимно китеници, а по поръчка произвежда и малки фолклорни пана. Има специално пригодена работилница в дома си, оборудвана с хоризонтален дървен стан.

Посещението в домашната работилница на майсторката, с възможност за демонстрация е с 2 дни предварителна заявка. Предлага се възможност за закупуване на ръчно изработени тъкани на преференциални цени.

тел.: 06962/ 456форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Занаяти - Тъкачество - Черни Осъм, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Осъм, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Осъм, снимки от Черни Осъм, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Осъм, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.