Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Ловешка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Една седмица в Национален парк "Централен Балкан"


Не съм си мислела, че на едно зелено училище мога да науча толкова много за природата около мен, а и за отношенията между хората, за работата в екип, за общуването с непознати... На зеленото училището, правих неща, които може би никога няма да правя. Например игрите, които на пръв поглед изглеждаха детски и "недостойни" за един тийнейджър, но от изводите, които правехме след тях, излизаше, че се учим на сериозни и истински неща.

Никога няма да забравя първата игра. Трябваше да се хванем за ръце и да се наредим в кръг. Почти всички бяхме непознати. Някой цепи кръга и отива при дете, което не познава, казва му името си, любимото си цвете или животно, а в този момент всички други правят заплетени възли с ръцете си. Накрая така се бяхме оплели един в друг, че си мислех, че ще е невъзможно да се разплетем. Но с общи усилия успяхме! Изводът от тази игра беше, че с общи усилия можем да се справим с трудностите или иначе казано "Сговорна дружина планина повдига".

Вечерите до огъня, песните и смешните ситуации, в които попадаха някои от нас, правеха ежедневието ни още по-забавно. А онова, което учехме, беше интересно и лесно го запомняхме. Почти във всяко занятие бяха включени игри, а и всеки имаше възможността да покаже своите творчески възможности.

Обичах да съм натоварена с работа, да мисля за Парка, за това какво трябва и какво не трябва да се прави в него, да правя плакати и изобщо - всичко, което мога, за да запазя природата. Всеки си имаше отделна задача и се занимаваше с точно определени неща, което ни правеше отговорни пред цялата група...

В планината човек се чувства толкова по-различно, отколкото в обикновения, прашен, препълнен с хора град. Когато започна първото занятие си помислихме, че ще учим неща, които сме учили и в училище - за растенията, животните, билките, но нещата се оказаха много по-различни. Радвам се, че бях на това зелено училище. Благодаря на хората, които го организираха и на тези, които се грижеха за нещата отблизо, благодаря, че аз бях едно от децата, които имаха възможността да посетят тези красиви кътчета на страната ни.Генешка, 8 клас - Троян

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Пътеписи - Една седмица в Национален парк "Централен Балкан" - Черни Вит, Ловешка област, информация, история, култура, забележителности в Черни Вит, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черни Вит, снимки от Черни Вит, туризъм в Ловешка област, настаняване в хотели в Черни Вит, Ловешка област; частни квартири в Ловешка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.