Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Варненска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Делфин талисман на Варна


Делфинът Бимбо е талисманът на Варна

Морската градина е най-красивият парк на Балканите. Хамелеони и екзотични цветя радват гостите на града

Една от най-дългите и широки плажни ивици у нас е край Варна. Тя е посипана с красив, златист пясък и само условно е разделена на няколко основни плажа, които предлагат разнообразие от забавления и на брега, и във водата. Джетове, банани, водни колела и лодки се разминават сред вълните, смели туристи летят с парапланери над морето, а на пясъка спортните натури редуват игрите с топка с ледени коктейли.

Варна е много повече от обикновен морски курорт. Защото е третият по големина град у нас с красива природа и много забележителности. През горещия сезон Крайбрежната алея се превръща в едно от най-желаните и посещавани места в града. Защото тук са концентрирани всички летни клубове, дискотеки, пицарии и рибни ресторанти. Което означава и голямо разнообразие на нощни емоции, като купоните и промоциите се редуват непрестанно и продължават до зори.

Един от символите на града е и Морската градина със своите прохладни алеи, екзотична растителност и множество културни паметници. Тя отдавна си е спечелила славата на най-красивия парк на Балканите. В нея е разположен и детски кът с изкуствено езерце, което привлича не само най-малките, но и възрастните фенове на водните забавления.

В Аквариума, построен още през 1912 г., посетителите могат да видят някои сладководни и морски обитатели в естествената им среда. Експозиции показват и флората, фауната и специфичните особености на Черно море. Наскоро ремонтираната сграда приема посетители през цялата седмица без почивен ден от 9 до 17 часа. Входът за възрастни, учащи, студенти, военнослужещи, пенсионери и деца е почти безплатен.

На огромен интерес се радва и единственият делфинариум на Балканския полуостров. В спектакъл, продължаващ около час, посетителите могат да се убедят в невероятната интелигентност и възприемчивост на морските артисти. А след раждането на делфинчето Бимбо вече всички са убедени, че делфините са се аклиматизирали добре към условията тук. В сградата на делфинариума се намира и атрактивна кафе-сладкарница с вградени панорамни стъкла. Оттам могат да се наблюдават в продължение на часове игрите на делфините. Съоръжението е разположено в Севeрната част на Морската градина, а спектаклите са от вторник до неделя в 11, 14 и 15,30 часа.

Любителите на всякакви влечуги, птици и дребни бозайници пък задължително трябва да посетят варненския терариум. В него има над 120 вида екзотични животинки от целия свят. Сред тях наред с жабите и гущерите, живеят и тарантули, хамелеони, кобри, костенурки и дори анаконда. Терариумът работи от 9 до 21 часа, без почивен ден.Добромир Радушев

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Развлекателни - Делфин талисман на Варна - Варна, Варненска област, информация, история, култура, забележителности в Варна, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Варна, снимки от Варна, туризъм в Варненска област, настаняване в хотели в Варна, Варненска област; частни квартири в Варненска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.