Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Добричка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Никой не остава разочарован


Морската ваканция може да бъде толкова различна, колкото са и хората. Едни си представят идеалната почивка като непрекъснат купон - през деня на плажа, нощем - в дискотеките. Други мечтаят за диви пясъци, на които да разпънат палатка - сами с изгревите и залезите. Трети пък залагат на удобството и уюта в спокойни почивни станции и хотели. Но ако искате всичко това накуп плюс много екстри - за вас е "Русалка". Тук от вас ще паднат всички грижи и проблеми. Ще релаксирате, ще спортувате и ще се забавлявате на воля. Атмосферата, въздухът и възможностите за отдих във ваканционното селище нямат нищо общо с големите и шумни комплекси. На това място човек се чувства избран.

Еднакво уютно и удобно е и за семейства с деца, и за влюбени двойки. Тук се чувстват добре и романтиците, и практичните хора.

Любителите на спорта няма да останат разочаровани. За всички гости на курорта има безплатен тенис корт с прекрасен изглед към морето. Ако решите вашите деца да се научат професионално да въртят ракетата, можете да ги запишете в тенис училището.

На път за плажа всеки може да изпробва мерника си със стрелба с лък - също безплатно. През миналия сезон на стрелбището са се забавлявали голите красавици на "Плейбой" - те забивали остриетата в мишената също както правят със стрелите на Амур.

За търсачите на силни усещания под водата се грижат великотърновският преподавател доц. Людмил Петров и екипът му от първото в страната водолазно училище в "Русалка". Гмуркачите се спускат на 20-30 м дълбочина в морето и проучват потънали кораби от XVII в. Който иска да вземе тапия за професионален водолаз, може да изкара 5-дневния сериозен курс за подготовка срещу заплащане. За по-голямо майсторство и 2 звезди обучението е 10 дни.

Желаещите да се пробват във ветроходството могат да вземат яхта и да обиколят по море най-живописните местности на Северното Черноморие. Маршрутът е по техен избор - нос Калиакра, скалните пещери на резерват Яйлата или заливът Болата. С тях ще бъде Вальо Иванов, състезател по ветроходство и втори на последната регата през миналия сезон. Младият мъж води и училището по ветроходство в "Русалка". Десетдневно обучение срещу заплащане. Яхтклубът в селището предлага разходка със скутер, водни ски, банан и други платени морски атракции. За запалените рибари има организиран улов с въдици и стръв сред вълните. Повечето летовници мятат мрежи за удоволствие, хванат ли нещо, сякаш са попаднали на златната рибка - радват й се и я хвърлят обратно в морето.

Освен възможностите за водни и морски спортове в "Русалка" има и елитна конна база с чистокръвни жребци. Езда с кон в степите на Добруджа и край морето е незабравимо удоволствие. За начинаещи е големият манеж високо над скалистия бряг под ръководството на обучени жокеи. А конете са истинска прелест - от смесена арабска, чиста хановерска и английска порода.Кръстина Маринова

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Морски - Никой не остава разочарован - Русалка, Добричка област, информация, история, култура, забележителности в Русалка, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Русалка, снимки от Русалка, туризъм в Добричка област, настаняване в хотели в Русалка, Добричка област; частни квартири в Добричка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.