Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер София град Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Богатите също плачат


Пътувам в претъпкания тролейбус към центъра и се заглеждам по русото девойче до мен. Момичето усети погледа ми и леко се смути. Вече пресичахме "Графа", когато детето изведнъж се сети за нещо свое и трескаво започна да рови из чантичката си, след което взе да вика из целия тролейбус и да се смее като откачена. Представете си тази сцена в препълнения тролейбус. Всички мълчаха и гледаха как човекът полудява.

След това започна масовото благородство. Един подава валидол, друг започва с утешения, трети любопитства с въпроси. Изясни се, че момичето отива на последен кандидатстудентски изпит, началото е след 20 минути, а тя е забравила в къщи изпитния лист. Да се върне до "Зоната" и отново да дойде, при това движение, е просто невъзможно. Докато трае суматохата един солиден мъж извади клетъчния си телефон и делово попита девойчето: "Къде живеете? Кой е в къщи? Къде стои листът?"

Тя с треперещи устни шепти: "Зона Б-5. Блок 24. Мама. На масата в хола.". Мъжът звъни на някой си Стойчо и казва: "Отиваш веднага в "Зоната", блок 24, първият етаж, Петрови - в ляво, една жена ще ти даде изпитния лист на забраваната си и до девет без три да си го донесъл пред централния вход на университета!" После се обърна към ридаещото момиче: "Твоят лист ще дойде със синьо "Волво". Успокой се и не плачи!".

Трябва ли да ви обяснявам, че заедно с абитуриентката, половината тролейбус се изсипа на Народната библиотека, за да догледа края на историята. Имаше Хепи-Енд, като в Холивудски филм: изсвириха спирачки и от синя кола излезе младеж, с ням въпрос в погледа. Тълпата в един глас завика: "Насам, Насам! Тя е тук!".

Момичето побягна за своя изпит, надявам се да го е издържала и да са я приели. А за главния герой нямам какво повече да кажа… И какво правеше в сутрешния тролейбус? Защо сам не пътуваше в синьото си Волво?

Явно, съдба.Румен Савов

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Пътеписи - Богатите също плачат - София, София град, информация, история, култура, забележителности в София, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в София, снимки от София, туризъм в София град, настаняване в хотели в София, София град; частни квартири в София град.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.