Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Добричка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Дръж здраво волана!


Престанахме да се учудваме на автомобилния поток в големите градове. Сутрин, в час пик, когато всички отиват на работа, през деня, когато всички трябва да са на работа и даже нощем, когато всички по закона на жанра трябва да са у дома и да реанимират пред новия трудов ден. Оглеждайки се в задръстването, забелязваш, че дори и на път, хората продължават да работят, решавайки важни производствени дела. Този стил може да се нарече

дистанционно управление на офиса,

когато с помощта на мобилния телефон президентът на фирмата и обикновените менаджери направляват сложния механизъм на бизнеса.

Помните ли какъв бич за уличното движение бяха "кокичетата", подкарващи своите автомобили в началото на вилния сезон? После се възмущавахме на голямото количество жени зад волана. Главният ни аргумент беше, че не могат да шофират. Истината е, че с привлекателния си външен вид те отвличат мъжете-водачи от пътната обстановка. Днес отново трябва да се приспособяваме към нова автомобилна мода. Ето, Тойотата отляво засука опашка и рязко отне от газта. Звъни мобилния телефон на водача...

За щастие ние не сме в Америка, където в някои щати за телефонен разговор, по време на шофиране, може да отнесете солидна глоба. В България законите са много по-лоялни към автомобилистите, които спокойно могат да уплътняват времето си в задръстванията с клетъчния телефон в ръка. Тези, които имат проблеми с шофирането, по-добре да си купят hands free, позволяващ воденето на разговори, без да се откъсват ръцете от волана. Благодарение на научно-техническия прогрес, днес мобилния телефон и автомобила са напълно съвместими.

С хубавото бързо се свиква. Ако до вчера сте карали разхлопан Москвич или раздрънкана Жигула, днес се возите на западен автомобил, който иска да отваряте капака само за смяна на маслото. Вече не ви удивява надеждността и я приемате като задължение на чуждестранния производител.

Същото се отнася и за клетъчния телефон. Просто констатирате, че заедно със своя мобилен телефон, вие вървите в крак с прогреса. В ръката ви е верния GSM - изгодни тарифи, големи отстъпки, удобно обслужване, възможност за изплащане на разговорите на кредит. Вашият телефон няма да бъде изключен, ако сте просрочили сметката си с ден-два. Телефонът, както и вашият автомобил, ще ви служат вярно и надеждно. Не забравяйте само да заредите акумулатора!Борислав Радев

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България На път - Дръж здраво волана! - Албена, Добричка област, информация, история, култура, забележителности в Албена, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Албена, снимки от Албена, туризъм в Добричка област, настаняване в хотели в Албена, Добричка област; частни квартири в Добричка област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.