Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Ахридос

Ахридос - свещен символ на хармонията между човека и природата, най-старата суша на Балканите, старото българско име на планината на Орфей и снежната планина на траките. Днес това е планината, съхранила уникална част от девствената природа на България, Европа и целия свят. Това са Източните Родопи.

Източно-родопският регион е едно от чудесата на България. Светът тепърва ще го преоткрива. Прорязан от горното и средно течение на река Арда, заедно с нейните притоци река Върбица, река Крумовица и река Перперек, регионът представлява уникална смес от исторически паметници от най-дълбока древност до наши дни, уникални природни феномени, трудно проходими планински масиви и огромни водни басейни.

Думите никога няма да бъдат достатъчни да опишат същината на Източните Родопи и онова чувство, което се поражда от прякото докосване до красотата на планината. Ако пожелаете да станете част от магията, наречена Източни Родопи, просто го направете.Михаела Кирчева

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Културно-исторически - Ахридос - Родопи, Планини, информация, история, култура, забележителности в Родопи, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Родопи, снимки от Родопи, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Родопи, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.