Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Варненска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Галерия Кавалет

Адрес: ул. Стефан Караджа 18

Когато слезеш по белите стъпала на галерия Кавалет във Варна, става тихо. Мястото си е само твое - галеристката дискретно ще се отдръпне в къта със старите майстори. Оставаш в странната компания на жени, мъже и магарета с ангелски лица. Лъчи, идващи от някакво луминесциращо "отвътре", правят фигурите им безтелесни. В приведените им рамене и превити колене има смирение - онова забравено усещане, за което обичайно нямаш време.

Ще се чувстваш като в свято място, без да ти се налага да палиш свещ. Ще си спомняш сюжети от Новия завет или от своите детски сънища. И дори да не знаеш името на изложбата на Димитър Лалев - Сакрално, ще го измислиш с очите си.

Художникът е от малкото съвременни творци, които в своята персонална почит към стойностите на ортодоксалната икона създават собствен иконографски канон. И следвайки неговите правила, успява да изпълни образите с просветление.

Посветен в тайнството на 25 съвременни икони, на излизане от Кавалет със сигурност ще си много по-готов за милосърдие дори към самия себе си.

Димитър Лалев е роден в Карлово през 1952 г. Завършва стенопис в Националната художествена академия в София през 1981 г. Има повече от 35 самостоятелни изложби в страната и чужбина и е отличен с множество награди за живопис от национални изложби.Нина Локмаджиева

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Културно-исторически - Галерия Кавалет - Варна, Варненска област, информация, история, култура, забележителности в Варна, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Варна, снимки от Варна, туризъм в Варненска област, настаняване в хотели в Варна, Варненска област; частни квартири в Варненска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.