Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Хасковска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Патронка

В непосредствена близост до природен феномен Кован кая е защитената местност Патронка. Тя обхваща една от най-красивите и недостъпни части от долината на река Арда, непосредствено преди вливането и в яз. Ивайловград.

Защитена местност Патронка е запазила уникални дъбови гори и много други редки и застрашени растителни видове. Тук обитават 77 вида птици, като освен за горепосочените видове мястото е от изключително значение и за други грабливи птици като черната каня и осоядът, включени в Червената книга на България.

За белоглавия лешояд защитената местност е едно от най-важните за опазването му места в България. Тук гнездят между 9-11 двойки от общо около 30 за България. В района са едни от малкото по-нови наблюдения у нас на застрашения в Европа ястребов орел.Николай Александров

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Защитени местности - Патронка - Маджарово, Хасковска област, информация, история, култура, забележителности в Маджарово, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Маджарово, снимки от Маджарово, туризъм в Хасковска област, настаняване в хотели в Маджарово, Хасковска област; частни квартири в Хасковска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.