Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Великотърновска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Българските манастири


Българските манастири, са тясно свързани с историческата съдба на страната ни и българския народ. От самото си създаване те се превръщат в центрове на славянската писменост и култура, съхраняващи националните ценности през трудни за държавата периоди. Някои от манастирите датират още от византийско време и са спомогнали за запазването на българския дух през петте века османско владичество, а други са построени в последните години на миналия век на мястото на разрушени обители.

Поради набезите на османските поробители или просто заради неумолимите последици на времето, само малка част, от сега действащите манастири, са запазили първоначалния си облик. Въпреки това посещението на всеки от тях остава траен спомен. Някои впечатляват с уникалната си архитекрура, други - с ценните си икони и майсторски стенописи, а трети, с разположението си сред най-живописните късчета на страната.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Манастири - Българските манастири - Арбанаси, Великотърновска област, информация, история, култура, забележителности в Арбанаси, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Арбанаси, снимки от Арбанаси, туризъм в Великотърновска област, настаняване в хотели в Арбанаси, Великотърновска област; частни квартири в Великотърновска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.