Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Моят Великден в Лещен

Лещен e село със стари български къщи. То е на около 15-20 км от гр. Гоце Делчев. До Лещен се стига по един тесен, с много неравности и завои път.

Почти всички къщи в селището са от старобългарски тип - дървени, на два етажа и с покрив от каменни плочи. Улиците са също от камък. По тях се ходи лесно пеш, а за колите не е желателно да минават. Те се оставят на паркинг в близост до шосето.

Тук се намира само един хотелски комплекс. По принцип има три заведения, но през зимата работи само едно - те са единствените ресторанти в комплекса. В Лещен хотелските стаи се намират в ремонтираните старобългарски къщи.

В стаите има предмети и прибори от миналото. Прибавени са само съвременните удобства - телевизор, телефон, електрически радиатори с възможност за регулиране на температурата, баня с душ.

В Лещен ще прекарате незабравима почивка. Освен възрожденската обстановка ще се насладите на незабравимо спокойствие - чуруликащи птички, чист въздух, тишина...

Наред с изброените до тук удоволствия, районът предлага множество и разнообразни планински маршрути. На разположение е и галерия, където се продават интересни, изработени ръчно предмети, както и книжка с кратка история на района.

Още сега посетете това спокойно място, извън забързаното общество и напрежението!

Приятна почивка!

(22-25.04.2006)Един 11-годишен човек, обичащ пътуванията <eugene_jr@dir.bg>

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Пътеписи - Моят Великден в Лещен - Лещен, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Лещен, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Лещен, снимки от Лещен, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Лещен, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.