Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Варненска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Въжен парк Маймунарника

Въжен парк Маймунарника
Въжен парк Маймунарника

Въжен парк Маймунарника не е зоологическа градина и в него трудно можете да откриете маймунки. Възможно е да оприличите на такива двукраки човекоподобни същества, които се катерят по дървета, ходят по въжета и преживяват неописуеми емоции, изразяващи се в силата на техните гласови възможности.

Може би се заинтригувахте?

Любопитството Ви надделява и Ви отвежда до загадъчно място, наречено въжен парк Маймунарника.

Какво Ви очаква там?

Сами се уверете! Попадате в омагьосания кръг на дървено-въжена конструкция, в която ще загубите представи за пространство, небе и земя сред уникалната природа на природен парк Златни пясъци. Докосвате се до възможността за невероятни горски приключения, изпълнени с ненаситни емоции и висок адреналин.

Какво е това въжен парк?

Съчетание от алпийски и стоманени въжета, които са разположени във височина между живи дървета, без да се нарушава тяхната структура и комфорт, в гората. Използват се алпийски способи и техники. Въжен парк Маймунарника се състои от въжени мостове с различна форма, които се съчетават в разнообразни конструкции, включващи и дървесина.

Приключението в парка започва с изкачване по дървена стълба, която те отвежда на основната платформа (H-5,7 m). Интересното тепърва предстои: преминаване на въжен мост с парапети, наречен “Класически мост” (L-15 m). Достигаш до дървена площадка (H-2 m), която ти позволява да прехвърлиш осигуровката си към следващия мост. Опитваш се да балансираш, ходейки странично по единично въже и държейки се за друго въже, намиращо се над главата ти. Мостът, по който преминаваш се нарича “Маймунски мост” (L-14 m). Озоваваш се на следващата дървена площадка (H-8 m), която е разположена между кичести липи. Напускаш липите, за да се изправиш пред поредното предизвикателство, наречено “Плаващите греди” (L-15 m). Минавайки по осево подредени дървени греди успяваш да достигнеш до най-високата точка на съоръжението (H-9 m). Очаква те Хоризонталната стълба (L-7.5 m).

Движиш се по напречно разположени дървени пръчици, прикрепени върху стоманени въжета. Неусетно, веригата от мостове се завърта и те отвежда до основната платформа. Адреналинът започва да се покачва с поготовката за спускане по тролей с дължина 43 m и денивилация от 12 m, където човек с тегло около 60 kg развива скорост около 50 km/h. Огнените пламъци на твоята емоционалност се събуждат, когато за миг установиш, че под теб отваря обятията си едно дере. На отсрещния бряг на дерето можеш да се прехвърлиш с помощта на "Хималайска кошница". Стъпваш на твърдата земя, с чувството за емоционална удовлетвореност и желание за нови екстремни приключения във въжен парк Маймунарника.

В района на въжен парк Маймунарника могат да намерят забавления не само индивидуални посетители или организирани групи, има кътчета за отдих за цялото семейство. Удобен паркинг, в двора на посетителския център може да приюти вашето превозно средство. Кътът за барбекю е приятно място за фамилния обяд или следобедна закуска, които ще приготвите в специално създадено за целта огнище. Остава да се насладите на вкусно поднесената храна сред унуйкалната флора и фауна на природен парк Златни пясъци.

За резервации на индивидуални или групови посещения, може да са обаждате на организаторите:

 • Христо Иванов
  Глобул: 0899 870 036
 • Владимир Неделчев
  Глобул: 0899 364 098
  Мобилтел: 0887 977 089
 • Веселин Симеонов
  Мобилтел: 0887 722 903

URL: http://www.maimunarnika.com
e-mail: info@maimunarnika.comфорум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Развлекателни - Въжен парк Маймунарника - Златни пясъци, Варненска област, информация, история, култура, забележителности в Златни пясъци, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Златни пясъци, снимки от Златни пясъци, туризъм в Варненска област, настаняване в хотели в Златни пясъци, Варненска област; частни квартири в Варненска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.