Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Визица е село в сърцето на Странджа

Талисманче против лоши очи
Талисманче против лоши очи

Където ритъмът е друг,
други са правилата

Там винаги вали. Когато вали, когато пече, всяка клетка на тялото усеща това, а когато е мрачно, мракът сякаш е въздух, който изпълва докрай белите дробове на човека.

Това не е рекламно послание, нито призив, чиито подтекст е "Местото, където съм отраснал, има чудодейна сила". Срещнах пространството, полето, в което наистина мога да драсна няколко реда, описващи любимата ми планина, любимите тополи и хълмове, пълни с въздуха на моето детство...

Визица е малко селце, в което всички хора са разказвачи, т.е. мъдреци. Такива, каквито ги е направил собствения им живот. За всяко нещо говорят така, сякаш ще остане в паметта на преданието, на самото Отечество.

Големи езера липсват, за да събират рибата от придошлите води на здрача. Долу, в старото село, се намира Керина ряка, в която живеят, оказа се талисмани против лоши очи - малки рачета, които наредени на прозореца ми в селската къща, чакат отново да бъдат съживени, чрез тези редове.

Селото почти излиза от времето, което го е сътворило такова, каквото е. Навлиза в друго време, с други правила и маниери. С други стериотипи и перцепции, които, може би, ще погледнат на малките рачета, като на живи украшения, без мирис...

Може много да се разкаже, но времето не стига.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Пътеписи - Визица е село в сърцето на Странджа - Визица, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Визица, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Визица, снимки от Визица, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Визица, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.