Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Бургаска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Информация за плажовете

Централният плаж е на 10 минути пеша от центъра на Черноморец
Централният плаж е на 10 минути пеша от центъра на Черноморец

Черноморец лежи на живописен полуостров леко вдаден навътре в морето. Курортното селище разполага с общо пет плажни ивици, четири от които са с просторни пясъчни плажове, а единият с красиви скали. Всеки един от плажовете е различен сам по себе си. Тук може да намерите както спокойни, самотни, така и оживени плажове.

  • Централният плаж е на 10 минути пеша от центъра на Черноморец - оживен плаж със златист пясък, с топли и плитки води, удобен за семейства с деца. Има и кей за риболов. Тук можете да се забавлявате много. Да карате водно колело, джет, да скачате на батут разположен в морето, да се катерите на айсберг, също разположен в морето, да се возите на банан или да се спускате на водна пързалка. На отсрещния бряг се виждат Слънчев бряг, Несебър и Поморие.
  • Плаж Вромос е на 20 минути пеша - все още почти непосещтавана огромна плажна ивица, със сребрист пясък и кристално чиста вода. Плажът е много подходящ за деца. Водата е топла, спокойна и плитка десетки метри навътре в морето. От плажа се виждат Сарафово, Бургас и Атия.
  • Плаж къмпинг Градина е на 25 минути пеша - оживен плаж със златист пясък. Плажната ивица се простира от Черноморец до Созопол. Подходящ е за водни спортове - летене с парашут, водни ски, джет, сърф, банан, водно колело. От плажа се виждат вилно селище Червенка, Созопол и остров Св. Иван.
  • Плаж на бившия къмпинг Черноморец е на 5 минути пеша - осамотен плаж със златист пясък и малки заоблени камъчета, осигуряващ прекрасни условия за любителите на нудизъм. Има и горичка. От плажа се виждат вилно селище Червенка и остров Св. Иван.
  • Плажът на живописния скалист бряг е на 10 минути пеша - осамотен плаж, идеален за скокове във вода и риболов. Особено привлекателни за любителите на уединението са малките заливчета между живописните скали, където можете да се припичате и къпете, скрити от чужди погледи. От плажа се вижда остров Св. Иван.

Високите температури на въздуха и водата ви дават възможност да се любувате на морето до късен следобед. Летните горещини се понасят леко благодарение на освежаващия морски бриз.

Плажовете са безопасни и чисти. Осигурени са със задължителните спасителни постове и сигнализация.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Развлекателни - Информация за плажовете - Черноморец, Бургаска област, информация, история, култура, забележителности в Черноморец, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Черноморец, снимки от Черноморец, туризъм в Бургаска област, настаняване в хотели в Черноморец, Бургаска област; частни квартири в Бургаска област.
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.