Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Пловдивска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Хисар през зимата

Всъщност зимата в Хисар е сравнително мека и снегът се задържа само за няколко дни. Какво може да правите в един студен зимен ден?
   
На първо място поставям процедурите с гореща минерална вода. В балнеоцентровете ще ви предложат много богат асортимент от водни процедури – перлени и вихрови вани; подводен масаж; Китайски енергиен хидромасаж; вани с добавки – морски соли, хвойна, ароматни масла, пресни водорасли, алги от Рупите и други. Водните процедури може да комбинирате с различни видове масажи. Спортните натури, естествено ще предпочетат закритите плувни басейни в базите “Калероя” и “Магнолия”. А дамите биха си избрали комбинирани таласо-програми в спа-център “Аугуста”.

Лично аз предпочитам перлена вана с етерично масло от българска роза. Върхът на удоволствието!

Не оставайте вечер в хотелската стая. За два-три дни може да обиколите всички ресторантчета и да опитате различни вкусни неща. Удоволствието от живия огън в камината ще изпитате в ресторантите “Чинар”, “Цезар” и “Ловен дом”. Непременно дегустирайте дивечовите специалитети в “Ловен дом”, традиционната българска кухня в “Национал” и не на последно място тортата от моркови и домашния сладолед в “Чинар”. Не забравяйте да пробвате и прекрасните вина от Тракийския регион. Чаша червено вино пред камината е част от всяко кулинарно удоволствие!

А ресторантите, в които може да потанцувате с музика “на живо” са “Камилите”, “Орфей”, “Писатели”.

Макар и студено, използвайте хубавото време за разходки на чист въздух. Препоръчвам ви да посетите археологическия музей; да разгледате останките от античния амфитеатър и римските терми; да минете по стъпките на Вазов, който обичал да си почива в Хисар; да научите нещо ново за минералните извори или да посетите галерията на художника Илин Паунов. И непременно си направете снимки за спомен!

Информационният туристически център организира за гостите на Хисар тематични обиколки на града.

Ако сте ловец, може да се включите в лова на диви патици, зайци и диви свине с местните ловни дружинки.

Ако обичате риболова и имате късмет да замръзнат язовирите, ви очаква гарантиран улов на костур. А защо не и чудесен екземпляр щука!

Ако престоят ви съвпада с Коледните празници, не пропускайте църковните служби в православния храм “Св.Пантелеймон” и католическия “Св.св.Петър и Павел”. Освен това, може да разгледате и обявените за паметници на културата стари църкви “Св.Димитър” в кв.Веригово и “Св.Богородица” в кв.Момина баня.

Отделете поне един ден за посещение на близките градчета Карлово и Калофер. Има удобни автобусни връзки. Ще може да видите прословутите калоферски дантели, да пиете турско кафе в Карлово или да си купите сувенир от местните занаятчии.

Ако времето позволява, можем да ви покажем и великолепните тракийските храмове в Старосел.

В края на зимата, и по-точно в първата седмица на март, тръгва кукерското шествие по улиците на града. Местните кукери се наричат “джумали” и носят съвсем различни маски от другите кукери в България. Ако поискат да ви дръпнат косата, не бягайте – това е част от ритуала и носи здраве и късмет.

Не пропускайте и неделният пазар. Не е необходимо да купувате, просто се смесете с хората, разговаряйте, наслаждавайте се на пъстрото множество.
   
И накрая, не си тръгвайте от Хисар, преди да погледнете на запад когато залязва слънцето. Забелязали ли сте колко красиви са зимните залези...форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Хоби - Хисар през зимата - Хисаря, Пловдивска област, информация, история, култура, забележителности в Хисаря, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Хисаря, снимки от Хисаря, туризъм в Пловдивска област, настаняване в хотели в Хисаря, Пловдивска област; частни квартири в Пловдивска област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.