Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Планини Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Чудните мостове


В Западните Родопи, на север от село Забърдо, на един час път се намира един от най-красивите природни феномени, Чудните мостове. В продължение на хиляди години се е създавало това прекрасно природно образувание. Чудните мостове са останки от съществувала преди това пещера. След земетресение и отнасяне на отломките от река Еркюприйска, днес виждаме това мраморно съвършенство.

Първият мост е с ширина 15-20 метра и се простира над дълбока 45-метрова пропаст. Вторият мост по-скоро прилича на тунел, защото дължината му е 60 метра. Големият отвор в началото се стеснява навътре. По неговото протежение водата като изкусен каменоделец е моделирала своеобразни форми – корнизи, ями, ниши и други.

Построената тук хижа Чудните мостове приютява много любители на природата, дошли да се насладят на красивите гледки.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Пещери - Чудните мостове - Родопи, Планини, информация, история, култура, забележителности в Родопи, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Родопи, снимки от Родопи, туризъм в Планини, настаняване в хотели в Родопи, Планини; частни квартири в Планини.
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.