Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Великотърновска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Защитени местности


Град Горна Оряховица е разположен  на 5 км от град Велико Търново и на 2 км от село Арбанаси. Извисяващата се като страж над града скала Камъка, в североизточната част на едноименното плато разкрива чудесна панорамна гледка към Горна Оряховица, река Янтра и всички околни селища.

Само на 5 км югозападно от града се намира защитената местност Божур поляна, явяваща се рядко находище на божур, превърнал се в един от символите на града.

Непосредствено до югозападните покрайнини е лесопарк Камъка, в който се срещат редки видове птици. Сред тях е скалният орел (картал), чието изображение се открива върху средновековен пръстен - печат от крепостта Ряховец. В последните години през лятото в лесопарка гнездят и няколко двойки черни щъркели, а през зимата по течението на река Янтра често се виждат лебеди.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Природни - Защитени местности - Горна Оряховица, Великотърновска област, информация, история, култура, забележителности в Горна Оряховица, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Горна Оряховица, снимки от Горна Оряховица, туризъм в Великотърновска област, настаняване в хотели в Горна Оряховица, Великотърновска област; частни квартири в Великотърновска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.