Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Град, който ще ви накара да мечтаете

В самото сърце на планината, пръснат като зърна на бисерна огърлица, е разположен град Смолян. Град Смолян (55 000 жители, 1500-1600м надморска височина) е разположен в тясното дефиле на р. Черна, в най-красивата част на Родопите. Намира се на 260 км до София, 103 км от Пловдив, 46 км от Девин, 16 км на юг от курорта Пампорово, 10 км от новия ски лифт Перелик и на 40 км от гръцката граница.

След дългия, лъкатушещ и с многобройни завои път от Пловдив, тук ви очаква един усмихнат град, който ще ви накара бързо да забравите умората. Този древен и млад, мъдър и весел град ще ви очарова с причудливото съчетание на стара и нова архитектура, с упойващия аромат на липи в началото на лятото, с багрената магия на есента и бялата тишина на зимата.

Ако сте от хората обичащи удобствата и комфорта на градския живот и едновременно с това сте запален скиор, Смолян е идеалното място за вашата почивка. Само на 15 км от него се намира курорта Пампорово, със своите прекрасни ски-писти, а всички хотели в града ще ви осигурят транспорт до там.

Квартал Езерово предлага домашния уют и атмосфера на селския живот, без да лишава от близостта на големия град (5 км от Смолян). Хотелчетата са чудесни, оборудвани с всички удобства и разположени сред красивата природа на Смолянските езера - само на 2-3 км от лифтовата станция към връх Снежанка.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Природни - Град, който ще ви накара да мечтаете - Смолян, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Смолян, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Смолян, снимки от Смолян, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Смолян, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.