Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Добричка област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Град Шабла

Град Шабла се намира в близост до град Каварна, на 83 км. североизточно от Варна и на 24 км. от българо-румънската граница. Град Шабла е развиващ се морски курорт, с чист и приятен за почивка плаж и топли минерални извори. Известен е с първото нефтено находище, открито у нас.

Нос Шабла е най-източната географска точка на България. На него се извисява и най-старият морски фар на Балканите.

За любителите на подводният туризъм ще е любопитно да знаят, че в морето около Шабла има множество потънали морски съдове, включително подводници от Втората световна война.

В района на Шабла се намират две защитени територии:

Шабленското езеро Лиман, разположено до самия морски бряг, е прекрасно място за туристите и любителите на риболова.

Шабленската тузла се намира недалеч от езерото Лиман. Представлява лагуна, чието дъно е богато със сероводородна тиня, използвана за калолечение.

Курортното градче Шабла предлага отлични условия за селски, еко, лечебен, културен и ловен туризъм. Разполага с хотели, вили, квартири и почивни бази.форум на пътешественика
1 мнениеИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Град Шабла - Шабла, Добричка област, информация, история, култура, забележителности в Шабла, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Шабла, снимки от Шабла, туризъм в Добричка област, настаняване в хотели в Шабла, Добричка област; частни квартири в Добричка област.
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.