Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Възползвайте се от благата на природата


Районът на село Гела е известен с красивата и девствена природа, даваща възможност за развитието и растежа на много видове гъби, билки и плодове. Климатът е благоприятен, природата е незабележима, а въздуха чист и свеж.

Тук може да намерите и наберете ароматни и сочни плодове, като горски ягоди, малини, капини, шипки, ябълки, сливи, както и боровинки в по високите места. Село Гела е известно и с разнообразието от гъби, като манатарка, сърнрла, пачи крак, печурка, масловка и много други ядливи гъби.

Поляните около село Гела са осеяни от лековити билки и разтения, като мащерка, балкански чай, жълт кантарион, подъбниче и много други. Също така и прочутия мурсалски чай обявен за родопската виагра, който расте наблизо. Няма нищо по-добро от това сами да си наберете букет от билки и след това да си приготвите чай от него, като усетите разликата от планинската билка.Васил Беевски

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Природни - Възползвайте се от благата на природата - Гела, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Гела, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Гела, снимки от Гела, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Гела, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.