Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер София град Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Бояна - Тихия кът и обратно

Веломаршрутът от Бояна до Тихия кът и обратно е сравнително лесен, кратък и теренът не крие излишни сложности и опасности. Цялото каране ще ви отнеме около час и половина, а трасето е около 10 км.

С автобус 64, от София или с автомобил, се стига до площада при Боянското ханче. Пътеката започва при последните къщи на Бояна. Дотам се стига по стръмна улица от паркинга над площада, докато минете дерето и последните къщи. Оттук хващате пътя за Златните мостове и след това поемате по алеята към Бялата вода. Продължавате по друга алея, водеща до Тихия кът, след който има кратко изкачване до алеята за Златните мостове. Оттам поемате към Бялата вода.

В част от трасето отиването и връщането се застъпват. Теренът е приятен и почти ненатоварващ за по-добре подготвените. Идеален за начинаещи веломани, защото е сравнително кратък.Събрат по съдба

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Екстремен - Бояна - Тихия кът и обратно - Бояна, София град, информация, история, култура, забележителности в Бояна, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Бояна, снимки от Бояна, туризъм в София град, настаняване в хотели в Бояна, София град; частни квартири в София град.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.