Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер София град Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Банкя

Град Банкя е утвърден курортен балнеоцентър
Град Банкя е утвърден курортен балнеоцентър

Град Банкя е утвърден курортен център, разположен на 17 км западно от София, по северното хълмисто подножие на Люлин планина, на 630-750 м надморска височина. Климатът е умерено-континентален, със слабо планинско влияние. Средната годишна температура на въздуха е 9.4° С, при средна януарска температура + 2° С и средна юлска + 19.6° С.

Климатът на Банкя е уникален с това, че на всеки 2-3 часа в курорта нахлува въздушно течение откъм Витоша и Люлин планина, което насища атмосферата със свежест и кислород - отрицателни аеройони. Основен лечебен фактор в курорта е минералната вода, която извира с температура 36.5 – 37° С. Водата е с ниска минерализация, хипотермална, хидрокарбонатно-сулфатно-натриева с ниска твърдост, бистра, безцветна, без мирис и с много приятни вкусови качества.

Балнеолечението с минерална вода от Банкя се провежда, чрез прилагане на вани, басейн, подводен масаж, инхалации, пиене на водата, като действието и върху организма е местно и общо. Нейното правилно и системно използване е сериозно защитно средство срещу проявите на умора и преумора, както и забавяне на процесите на стареене. Улеснява и ускорява възстановителните процеси след преболедуване от тежки заболявания и предпазва от хронифициране и усложнения.форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
 
 
1876 лв.
- ТУР -
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8…
 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Градове - Банкя, София град, информация, история, култура, забележителности в Банкя, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Банкя, снимки от Банкя, туризъм в София град, настаняване в хотели в Банкя, София град; частни квартири в София град.
© 2000-2018 Journey.bg. Всички права запазени.