Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Благоевградска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Каубойският влак Септември - Добринище

За каубойският влак, който всеки ден пътува от Септември до Добринище, се разказват купища анекдоти, вицове, лафове и т.н. народни умотворения. Говори се, че можеш да слезеш от първия вагон, да отидеш до тоалетна (образно казано) и да се качиш в последния - такава е скоростта на движение.

Според очевидци, веднъж стареца с две мотики и кофа махнал на автостоп и машинистът спрял да го качи. Дали  въпросният дядка си е платил билета или е пътувал гратис, не става ясно. Все пак, платеният автостоп в България не е много разпространен, за разлика от Румъния...

В далечните студентски години, когато все още не бяхме изпълнителни дректори, председатели на бордове, търговски директори, мърчандайзери и борсови спекуланти, се налагаше често да пътуваме с този влак от финансови съображения. Това беше най-евтиният начин да стигнеш от Пловдив до Пирин, с цел изкачване на Вихрен.

Веднъж един от нас, без да уточняваме точно кой, реши да се покаже от вратата в движение, да почука от външната страна на прозореца и да изплаши компанията... Добре, но в този момент се зададе тунел и само бързата и адекватна реакция успя да спаси живота на един обещаващ студент в пловдивския медицински университет. Тъй като разстоянието между вагона и стената на тунела е от порядъка на 15 сантиметра, не ни се мисли какво можеше да стане!

Не опитвайте подобни каскади!Никола Ямаков

форум на пътешественика
Няма мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Пътеписи - Каубойският влак Септември - Добринище - Добринище, Благоевградска област, информация, история, култура, забележителности в Добринище, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Добринище, снимки от Добринище, туризъм в Благоевградска област, настаняване в хотели в Добринище, Благоевградска област; частни квартири в Благоевградска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.