Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Смолянска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Какво можете да видите в Девин и региона

Кукерско шествие по "Кемеров мост"
Кукерско шествие по "Кемеров мост"

На 4 км. в посока запад от града в м. "Струилица" се намират откритите плувни басейни, които се зареждат с минерална вода. Детският басейн е разположен непосредствено до басейна за възрастни. Предлагат се шезлонги и чадъри. Барчето разполага с богат асортимент от безалкохолни напитки, закуски и сандвичи.
До басейните се стига със собствен превоз или пеш.

В близост се намира малък хотелски комплекс, който разполага със собствен ресторант.
РАБОТНО ВРЕМЕ: от 10.00ч. до 24.00ч.

ЦЕНА НА БИЛЕТ:
- за деца 1.00 лв.
- за възрасти 2.00 лв.

Елате да се насладите на незабравимо лято, весели преживявания и купон до зори.

ОЧАКВАТ ВИ МНОГО ИЗНЕНАДИ!!!

Природни обекти

"Дяволски мост" - това е уникален скален мост, намиращ се на 22 км. от град Девин, като се минава през село Борино. Тази природна забележителност е разположена в девственото ждрело Хайдушки дол.

Скален феномен "Слонът" - Намира се на 4 км. от Девин в посока село Настан. В древността той е свързвал града със село Настан и дефилето на реката.

"Момата" - Това е великолепно скално образувание, приличащо на изправена жена, което се намира на 18 км. от град Девин и по-точно на разклона за село Върбово.

Местността "Чаирите" - Разположена на 30 км. от Девин. Част от пътя е асфалтов, но има и 10 км. черен път. "Чаирите" са защитена местност със естествено образували се свачищни езера, ливади и смърчови гори, сред които е и "Пияната гора".

"Кемеров мост" - Мостът представлява каменна дъга от дялани камъни без спойка, широка 3 м., дълга 30 м. и висока 6 м., която прехвърля Девинска река.

Разнообразен е и животинския свят. В района се развъждат пъдпъдъци, сърни, елени, диви кози, лещарки, глухари и др. Девинската планина е едно от малкото места в Родопите, населено с диви кози. Реките изобилстват от риба, предимно балканска пастърва.

Растителност - северните склонове са заети със смърчови, елови и букови гори, а южните от бял бор, дъб, а на места и от габър. Срещат се чер бор, бреза, явор, бяла мура, офика и др. На отделни места горите са смесени и това придава специфична красота на тази част от планината. Горите са богати на боровинки, ягоди, малини, гъби и билки.

Растителността и животинския свят са основен ресурс за развитието на много видове туризъм. Разнообразната растителност и високата залесеност на района са благоприятни за маршрутния туризъм. Чистотата на природата и наличието на горски плодове и билки създават добри възможности за селски и еко-туризъм.

Важно преимущество за общината е наличието на няколко вида минерални извора с голям дебит и с температура от 16 градуса до 76 градуса.

На територията на Община Девин се намират три резервата: "Казаните", "Кастраклий" и "Старата гора - Шабаница".


Кукерски носии от Девинско Срещат се чер бор, бреза, явор, бяла мура, офика и др. Скален феномен "Слонът" Момиче в типична родопска носия

форум на пътешественика
Няма мнения



Изпрати на приятел Изпрати на приятел






Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Природни - Какво можете да видите в Девин и региона - Девин, Смолянска област, информация, история, култура, забележителности в Девин, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Девин, снимки от Девин, туризъм в Смолянска област, настаняване в хотели в Девин, Смолянска област; частни квартири в Смолянска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.