Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
България
версия за печат на принтер Варненска област Карта на БългарияИзбор по карта
Търсене

България

Делфинариум

Царството на делфините
Царството на делфините
Кой ще скочи по-високо?
Кой ще скочи по-високо?

Единственият делфинариум на Балканския полуостров е действително една от най-забавните атракции, които Варна предлага на своите гости. В спектакъла посетителите могат да се убедят в невероятната интелигентност и възприемчивост на морските бозайници. Интересна подробност е и фактът, че във Варненския делфинариум през 1992 година се роди делфинче. Събитието бе прието като знак, че животните са се аклиматизирали добре в новия си дом.

Варненският делфинариум е модерна сграда от алуминий и стъкло с оригинална архитектура, намираща се в северната част на варненската Морска градина.

Открит е за посещения на 11 август 1984 г. и разполага с 1134 места. На представленията можете да се забавлявате с шоуто на делфините включващо акробатика, баланс и танци върху водата. За 30 минути ще бъдете гост в света на делфините – пълен с емоции и изненади. Атракциите се изпълняват от очарователните делфини от вида TURSIOPS TRUNCATOS – Кимбо, Попи, Доли донесени от Карибско море. Нaй-младите обитатели на делфинариума са красивите Йоанна и Пепи – родени във Варненския делфинариум.

В приятна атмосфера на кафе сладкарницата към делфинариума можете да наблюдавате подводните игри на делфините през панорамни стъкла.

Разработен е проект за изграждане на атракционен Аква парк, който предвижда открит басейн за делфини и тюлени, развлекателни водни и сухи съоръжения за деца.

Работно време:

  • юни до август - 11.00 до 16.00 ч.
  • септември до май - 11.00 до 15.00 ч.

Почивен ден - понеделник

Адрес: Приморски парк, посока Зл. пясъци
Собственик: Лазур ЕАД
Телефон: 052/ 826 089, 302 199
Факс: 052/ 241 093


Варненският делфинариум е открит за посещения на 11 август 1984 г. и разполага с 1134 места Останете за 30 минути с магията на делфините И делфините си имат любими играчки Акробатика на границата на възможното Уникалното атракционно Делфин-шоу включва акробатика, балансировка, музика и танци Синхронен прескок на палка
И делфините обичат баскетбола Уверете се в невероятната интелигентност и възприемчивост на морските бозайници

форум на пътешественика
16 мненияИзпрати на приятел Изпрати на приятел


Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | България Развлекателни - Делфинариум - Варна, Варненска област, информация, история, култура, забележителности в Варна, балнеология, екопътеки, маршрути, спорт в Варна, снимки от Варна, туризъм в Варненска област, настаняване в хотели в Варна, Варненска област; частни квартири в Варненска област.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.